Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij het proefdraaien in de keuken van De Huyskamer in Gilze. © Sam Wouters

De Huyskamer, nieuw restaurant in Gilze

GILZE -  De Huyskamer heet het nieuwe restaurant dat vrijdagavond officieel de deuren opent in hartje Gilze. De Gilzenaren Tim Kusters (28)  en Wim Graafmans (52) beginnen dan in het voormalige wit-gele kruisgebouw op het Bisschop de Vetplein 9 een uitspanning met regionale uitstraling. 

Naast Eetcafé The Banner, Lunchroom Samen in Gilze, en Chinees restaurant Dynasty wordt De Huyskamer het vierde restaurant in het centrum van Gilze.  Medio vorig jaar kochten de partners Tim Kusters (kok) en Wim Graafmans (marktonderzoeker) het gebouw uit 1955. Nadat de GGD als laatste huurder in oktober naar het gezondheidscentrum in Gilze verhuisde is het pand duchtig verbouwd. Daardoor is het gebouw goed geïsoleerd, liggen er zonnepanelen op het dak en wordt gasloos gekookt.    

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.