Volledig scherm
De gemeente wil vóór oktober 2013 de belanghebbenden van alle graven van de begraafplaats bij de Lambertuskerk vinden. foto Ron Magielse/het fotoburo

De historie spat van de monumentale stenen op begraafplaats Raamsdonk

RAAMSDONK - De historie spat van de grafstenen, op de monumentale begraafplaats naast de Lamber- tuskerk in Raamsdonk. De stenen zelf zijn maar beperkt houdbaar. Daarom wil de gemeente Geertruidenberg de begraafplaats opknappen. Sommige graven liggen er al sinds begin vorige eeuw.

Een speciale commissie is op zoek naar de belanghebbenden van de graven. Overal staan kleine groene bordjes bij de graven van wie de eigenaren nog niet zijn gevonden, met de vraag contact op te nemen met de gemeente.

De begraafplaats is een begrip. Weet ook Simone Lankhuijzen, die er komt vanwege het verdrietige feit dat haar vader Jan Lankhuijzen afgelopen week is overleden. Hij wordt vandaag, dinsdag, begraven. Jan Lankhuijzen was een van de voorvechters van het behoud van de Lambertuskerk, en wilde per se bij die kerk begraven worden.

Simone: "Het DNA van de familie Lankhuijzen zit hier als het ware in de grond. Mijn vader heeft veel gedaan voor de restauratie. Wij vinden het als familie erg belangrijk dat de monumentale begraafplaats behouden blijft."

De gemeente Geertruidenberg neemt tot oktober 2013 de tijd om alle belanghebbenden te vinden.