De hele zomer quizzen in Dongen voor de dorpsquiz echt begint

DONGEN - Zondag hebben 96 teams zich ingeschreven voor de vijfde Dongense Dorps Quiz in museum De Looierij. De opzet is vanwege het eerste lustrum extra bijzonder.

Volledig scherm
Bij de quiz van vorig jaar moesten deelnemers een beroemd schilderij uitbeelden. Deze groep imiteert het werk van Jan Steen: ‘Huishouden van Jan Steen’. © Jan Stads/Pix4Profs

,,Teams hoeven niet te wachten tot de quizavond op 28 september. Deze keer is de quiz meteen van start gegaan en kan de gehele zomer worden gequizd”, vertelt Jacques Bakx, bestuurslid pr-zaken.

,,Ieder team krijgt richting de quizavond vijf opdrachten, van mei tot en met september op de eerste van de maand. Deze vragen en opdrachten vormen samen een aparte categorie die in het totaal 125 punten kunnen opleveren. Er mag geen joker ingezet worden.”

Aanmeldingen

Het aantal deelnemers wisselt per jaar. Het eerste jaar in 2015 was de limiet 100 teams. Door het enthousiasme werd dit aantal de volgende editie opgevoerd naar maximaal 150. In 2017 werd dit aantal bijna bereikt met 148 teams. Evenals vorig jaar verwacht de organisatie ook dit jaar nog veel aanmeldingen tot de sluitingsdatum. Toen stopte de teller bij 122.

Liefhebbers kunnen zich aanmelden tot en met 30 juni via de website. De teamcaptainsavond vindt plaats in restaurant SED in 's Gravenmoer op 19 september. Zaterdag 28 september is de quizavond en 5 september wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens feestavond in De Cammeleur.

Quote

Ieder team krijgt richting de quizavond vijf opdrachten, van mei tot en met september op de eerste van de maand

Jacques Bakx, bestuurslid