Antoon van Dorst is een karakteristiek gezicht in Slotjes-Oost, beter bekend is hij als ‘Toontje van de kinderboerderij‘.
Volledig scherm
PREMIUM
Antoon van Dorst is een karakteristiek gezicht in Slotjes-Oost, beter bekend is hij als ‘Toontje van de kinderboerderij‘. © Wilma Rekkers

De gezichten van Slotjes-Oost: ‘Laten zien wat voor fijne wijk dit is‘

OOSTERHOUT - Bewoners van Slotjes-Oost zijn geïnterviewd. Gedichten en foto's komen drie maanden lang te hangen in de Oosterhoutse wijk, die bekend stond als de ‘Vurhaai‘. 

Ooit was het een stukje Oosterhout met zijn eigen mores. Het kamp met zijn handel en wandel en de ‘familie Knok‘. Die beruchte tijd van de Voorheide - in de volksmond de ‘Vurhaai‘ - is voorbij, al kleeft het stempel nog een beetje aan de buurt. ,,Ge gaat toch nie op de Vurhaai wonen?”, was de reactie toen Wilma Rekkers enkele jaren geleden aankondigde te verhuizen naar de Oosterhoutse wijk die officieel Slotjes-Oost heet. Het imago was haar bekend. ,,Maar ik heb er nooit last van gehad.” De fotografe sloeg samen met de bewonersorganisatie Slotjes-Oost de handen ineen voor het project Door de ogen van Oost. ,,De insteek is om te laten zien wat voor fijne wijk dit is. Er is niks meer over van de tijd van Jantje Knok.”