Volledig scherm

De brand op Arkendonk die niet nadelig uitpakte voor Oosterhout (fotoalbum)

OOSTERHOUT - Achteraf, achteraf moet je concluderen dat de brand die in de nacht van zondag 8 op maandag 9 augustus 1982 sportcomplex Arkendonk in de as legde niet zo rampzalig heeft uitgepakt als destijds werd verwacht.


Er kwamen een fonkelnieuwe sporthal en zwembad voor terug, en dan nog hield de gemeente Oosterhout geld over. „Als je tweemaal na elkaar hetzelfde project uitvoert, gaat het de tweede keer altijd beter”, zegt Piet Schriek.

"Je weet waar je net wat efficiënter had kunnen werken, waar het beter had gekund. Het nieuwe complex was weer net wat moderner en beter geoutilleerd dan de eerdere voorzieningen. Al met al heeft de brand niet nadelig uitgepakt voor Oosterhout.”

Schriek (nu 75 jaar) was van 1971 tot en met 1991 jaar wethouder in de gemeente Oosterhout en begeleidde de bouw van het sportcomplex, dat twee zwemhallen, een sporthal en twee horecagelegenheden bevatte. Het werd geopend op 7 juni 1980. Twee jaar en twee maanden later brandde het af.

Precies de periode die ook zat tussen de brand vorige week op sportcomplex De Contreie en de officiële opening in juli 2014.

Lees het hele verhaal in BN DeStem