Volledig scherm
© Sjoerd Marcelissen

De boom is terug in Raamsdonksveer!

gemeente Geertruidenberg boomRAAMSDONKSVEER - Hij is terug! De boom in de gemeentetuin van Raamsdonksveer. In de winter oogt hij nog wat iel, maar eind april staat de magnolia fraai in bloei. De boom uit Haaren is de opvolger van de iconische vederesdoorn. Die laatste werd zo'n tachtig jaar oud, maar sneuvelde twee jaar geleden tijdens een voorjaarsstorm.

Wethouders Bert van den Kieboom en Kevin van Oort plantten gisteren de magnolia. Al had Van den Kieboom het na een paar scheppen wel gehad. "Het is goed hè. Dadelijk krijg ik nog een natte rug." De boom werd door inwoners gekozen; tijdens een 'referendum' kwam de magnolia bovendrijven. "Op het plaatje stond de boom in bloei en dat trekt wel", geeft gemeentemedewerker Jos van Hamont aan.

Desondanks is de oude vederesdoorn niet vergeten: bij vele koppels in Raamsdonksveer pronkt de boom namelijk op de trouwfoto. Het hout is daarom door Henry Kuppen verwerkt tot een rond kunstwerk van 200 kg, dat een plaats krijgt in het gemeentehuis. "Je ziet zelfs de rode schimmel nog", zegt Van Hamont. "Juist die schimmel is de doodsteek geweest voor de oude boom."

De komende maanden wil de gemeente Geertruidenberg verder aan de slag met de opknapbeurt van de gemeentetuin. "Als je er nu drie keer overheen loopt, kom je er thuis niet meer in", doelt Van den Kieboom op de vele hondendrollen in de tuin. Terugkeer van een hek moet oplossing bieden. Mogelijk keert het oude hek in nieuwe vorm terug, andere optie is een compleet nieuw hek. Dat wordt nog bekeken.

  1. Verbazing over terugkeer Albert Smit in Geertruidenbergse politiek: 'Kiest men voor iemand die niet betrouwbaar is?'

    Verbazing over terugkeer Albert Smit in Geer­trui­den­berg­se politiek: 'Kiest men voor iemand die niet betrouwbaar is?'

    GEERTRUIDENBERG - De Geertruidenbergse politiek reageert met verbazing en verrassing op de terugkeer van Albert Smit. Maandag maakte Keerpunt'74 bekend dat Smit lijsttrekker wordt voor die partij. "Ik heb tegen Joop Heesters (partij-icoon, red.) gezegd: hoe kun je dit doen als je het woord integriteit met hoofdletters schrijft?", zegt Jan van Brummelen, fractievoorzitter van Lokaal+. "De kiezer bepaalt, de kiezer heeft gelijk. Maar kiest men voor iemand die niet betrouwbaar is?"