Feestelijk moment voor Stefan Huisman: hij opent te midden van wethouder Mieke Hendrikx (links) en Brabants gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen een fietsbrug.
Volledig scherm
Feestelijk moment voor Stefan Huisman: hij opent te midden van wethouder Mieke Hendrikx (links) en Brabants gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen een fietsbrug. © joris buijs / pve

De bacootjes van burgemeester Huisman waren Hilvarenbeek ook niet vreemd

HILVARENBEEK - De alcoholische uitglijder in Oosterhout van hun oud-burgemeester kan in Hilvarenbeek niet al te veel bevreemding gewekt hebben. Stefan Huisman stond er ook in Hilvarenbeek bekend om dat hij zijn representatieve verplichtingen wel erg bourgondisch invulde.

Tot een incident zoals op de personeelsborrel in Oosterhout heeft dat nooit geleid, maar de dorpsroddelaars wisten met de vele bacootjes van 'de burger' wel raad. De man kon ook op mededogen rekenen. Zijn start in Hilvarenbeek ging met privéproblemen gepaard. Hij liet zich in 2001 feestelijk met vrouw en kinderen per boot en oldtimer langs de zes kernen voeren, maar op zijn eerste echte werkdag trad hij moederziel alleen aan. 

De echtscheiding moet een kras op zijn ziel hebben achtergelaten. Zo frivool en amicaal hij op recepties en besloten feestjes kon zijn, zo wantrouwend was hij naar de pers. Hilvarenbeek zag zijn burgemeester het geluk aan de zijde van een nieuwe vriendin wel weer vinden. 

Zijn vertrek naar Oosterhout na acht jaar kwam voor velen als een verrassing. ,,Ik gun hem zijn promotie, maar hij mist probleemoplossend vermogen", kraakte toenmalig oppositieleider Cees van Hoof (Gemeenschapslijst) zijn bestuurlijke kwaliteiten. ,,Hij is het type burgemeester dat eerst en vooral naar de wettelijke kaders kijkt."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement