De dassenburcht op Vliegbasis Gilze-Rijen. De aanleg van de nieuwe lus in de Rijksweg betekent dat de dassen straks op zoek moeten naar een nieuw onderkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De dassenburcht op Vliegbasis Gilze-Rijen. De aanleg van de nieuwe lus in de Rijksweg betekent dat de dassen straks op zoek moeten naar een nieuw onderkomen. © Pix4Profs/Ron Magielse

Dassenburcht op vliegbasis Gilze-Rijen moet wijken voor N282

RIJEN - Twee dassen hebben een plekje gevonden op Vliegbasis Gilze-Rijen. Daar verblijven ze samen in de burcht aan de rand van het terrein. Nog wel, want de herinrichting van Rijksweg N282 betekent mogelijk het einde van de dassenburcht. Dat blijkt uit een conceptrapport van de provincie Brabant.

  1. Oude Baan in Hulten ‘levensgevaarlijk’ voor fietsers en wandelaars: 'De weg is echt aardedonker’
    PREMIUM

    Oude Baan in Hulten ‘levensge­vaar­lijk’ voor fietsers en wandelaars: 'De weg is echt aardedon­ker’

    HULTEN - Bewoners van nieuwbouwwijk Eikenveld in Hulten zijn het beu om hun kinderen in het donker over de Oude Baan naar school en clubs te laten fietsen. Ze willen goede straatverlichting omdat ze de weg nu levensgevaarlijk vinden. ,,De weg is zo ontzettend donker dat het niet uitmaakt of je daar je ogen dicht of open hebt”, zegt bewoonster Ingeborg van Nistelrooij.