Volledig scherm
Aangespannen Dag 2018. De waterbak is altijd een spectaculair onderdeel. © Aangespannen Dag Gilze

Dagje uit met ridders en paarden bij 25ste Aangespannen Dag Gilze

GILZE - De vijfentwintigste editie van de Aangespannen Dag in Gilze belooft nog meer spektakel dan de vorige edities. Voorzitter Kees Thielen en de honderdvijftig vrijwilligers zijn dan ook al een week druk in de weer om het parcours voor de vierspannen en menners van andere spannen te bouwen. Voor jong en oud geven ridders een demonstratie.  

Het evenement aan de Altenaweg 25 trekt al jaren een 5000 tot 7000 toeschouwers. Zij komen van heinde en verre voor de gratis toegankelijke wedstrijden waarbij menners hun paarden op snelheid langs en door spectaculaire hindernissen moeten voeren.  Voor deze jubileumeditie op 24 en 25 augustus zijn er drie nieuwe hindernissen gemaakt. ,,De meest bijzondere is met een speciaal voor ons gebouwde fontein van vier meter die langs twee bakken wordt geleid. Paarden moeten daar langs lopen en dat is een extra moeilijkheidsfactor", zegt Kees Thielen. 

Tips and Tricks

Vrijdagavond is er om 20.30 uur een clinic van de Belg Glenn Geerts, die dankzij de vele sponsors, ook weer gratis tips en tricks toont met een vierspan. ,,Normaal betaal je daar 10 euro voor”, weet Thielen. Geerts werd recent derde bij het WK.  Zaterdag zijn de wedstrijden voor de minder geoefende menners van 9.00 uur  tot 16.00 uur. Dat zijn 80 spannen. De klasbakken rijden zondag vanaf 8.30 uur. Liefst 110 menners komen aan de start onder wie veel Belgische toppers.  

Voor kinderen zijn er activiteiten als stokpaardjesrace tot ballenbak en zondag om 15.00 uur een riddervoorstelling. De volwassenenvariant begint om 18.00 uur. 

Volledig scherm
Aangespannen Dag 2018. © Aangespannen Dag Gilze