Volledig scherm
De zaak is nu pas behandeld, omdat de huisgenoot daarna naar Frankrijk is gevlucht. © anp

Dader mishandeling Rijen: 'Ik gaf een klap en ging weg'

RIJEN / BREDA - De foto's van het letsel van het slachtoffer liegen er niet om. De Rijenaar werd zwaar toegetakeld. Een 44-jarige man uit Heerle moest gisteren aan de rechter uitleggen waarom hij een echtpaar in Rijen mishandelde.

De man wordt op Koningsdag vorig jaar aangehouden bij zijn vriendin in Rijen. Ze hebben de dag in Tilburg gevierd en besluiten na afloop in Rijen nog naar de feesttent te gaan. ,,Ik had een glas of veertien gedronken en ik was gezellig aangeschoten toen ik daar aankwam'', vertelt hij de rechtbank. In de tent krijgen ze onenigheid met bekenden, een echtpaar. Beveiligers moeten ingrijpen en de ruzie lijkt gesust.

Later op de avond gaan de twee toch nog naar het huis van het echtpaar toe om de ruzie uit te praten. Er volgt een woordenwisseling bij de voordeur, waarbij de man van het echtpaar vanaf de slaapkamer naar beneden roept. ,,Toen sloegen bij mij de stoppen door'', vertelt de Heerlenaar. ,,Ik heb de deur opengeduwd en ben de trap opgestormd.'' Boven lijkt de man hem een duw te willen geven. ,,Ik ontweek hem en gaf een klap. Ik dacht gelijk 'dit is niet goed'. Toen ben ik weggelopen.''

Volgens het echtpaar zou er echter nog meer gebeurd zijn. Zo zou de verdachte de man na de klap in een worsteling van de trap hebben geduwd. Hij hield een gebroken neus, gebroken voorhoofdschedel en scheur in zijn oogkas over aan het incident. ,,Dat is niet mis'', concludeerde officier van justitie Karlijn Gimbrère. Zij vond een taakstraf daarom te weinig en eiste dat de man tien maanden de gevangenis in gaat.

,,Als ik die strafeis hoor, denk ik: dat hoort niet bij mij'', reageerde de Heerlenaar. Zijn advocaat is het daarmee eens. ,,Meneer hoort niet thuis in de gevangenis.'' Zij vindt een taakstraf meer dan voldoende.

Uitspraak over twee weken.