Volledig scherm
Rob Schuurmans © Privé Rob Schuurmans

D66‘er Schuurmans stopt als raadslid in Oosterhout

OOSTERHOUT - Rob Schuurmans stopt als gemeenteraadslid voor D66 in Oosterhout. Zijn plaats wordt ingenomen door Guus Beenhakker.  

,,Schuurmans kan zijn activiteiten in de politiek niet meer goed combineren met zijn baan als rector van een middelbare school in Eindhoven en zijn gezin”, zo laat D66 in een verklaring weten. Schuurmans zat sinds de verkiezingen van maart 2018 in de tweekoppige D66-fractie. ,,De gemeente verdient iemand die het werk in de raad met volle energie kan doen. Met mijn jonge gezin en drukke baan werd het voor mijn gevoel steeds lastiger deze rol in te vullen”, verklaart Schuurmans. ,,Dat voelde niet goed, zeker niet met zoveel goede mensen achter de hand.”

De 31-jarige Guus Beenhakker is opgegroeid in Dorst en is mede-initiatiefnemer van het recent opgerichte dorpsplatform in het Oosterhoutse kerkdorp. Samen met zijn vrouw heeft hij enkele jaren geleden natuurkampeerterrein De Duiventoren overgenomen van zijn ouders. Daarnaast is Beenhakker voorzitter van IVN Mark en Donge. ,,Met die achtergrond hoop ik een goed D66-geluid te laten horen in de raad.” Het andere D66-fractielid is Marleen Helsloot.