Volledig scherm
© Thinkstock

'Cybercrimineel' Jelle S. is weer bij zijn pa en ma

OOSTERHOUT - Nee, Jelle staat de pers nog niet te woord. Zijn ouders zeggen het met de voordeur op de ketting. ,,Na zijn aanhouding is het nu eerst even tijd voor onszelf."

Woensdag besloot de rechter-commissaris dat de 18-jarige student die wordt verdacht van cybercriminaliteit, thuis in Oosterhout mag afwachten wat er verder met hem gebeurt. 

'De Russen'

Veertien dagen zat Jelle S. achter slot en grendel omdat hij vanachter zijn bureau in de ouderlijke woning het computernetwerk van de Belastingdienst tijdelijk plat legde en digitale ellende veroorzaakte bij webbank Bunq, de site Tweakers en internetaanbieder Tweak.ee

En misschien heeft de handige student van het Bredase Radius College nog meer op zijn geweten, onderzoekt het Team High Tech Crime van de politie nog. Want er waren meer van deze DDoS-aanvallen die landelijk ophef baarden  en zelfs leidden tot geruchten dat 'de Russen' de boel ondermijnden. Jelle S. kon daar wel om lachen, verklaarde de Oosterhouter tegen mensen die hem op het spoor kwamen. 

Gewoon 'fun'

Tegenover de Bunq-bankdirecteur bood hij zelfs zijn excuses aan en beloofde vrijwiligerswerk te gaan doen bij Amnesty International als boetedoening. Het kwam er niet meer van. Wat Jelle gewoon 'fun' en uitdagend leek, kwam hem duur te staan. 

'Rust'

Het Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend dat deze verdachte voorlopig in vrijheid is gesteld. Volgens woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket moet S. in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek in de Oosterhoutse buurt blijven. Netjes bij pa en ma.

Die vertellen BN DeStem aan de deur met hun geruchtmakende zoon op de achtergrond dat het 'voor iedereen zware weken zijn geweest'. ,,Het is nu zaak dat alles even tot rust komt, dus houden we Jelle even uit de wind. Wij hopen dat daar begrip voor is." 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stijgende bouwkosten in West-Brabant: ineens moest er één miljoen bij...
    PREMIUM

    Stijgende bouwkosten in West-Bra­bant: ineens moest er één miljoen bij...

    BERGEN OP ZOOM - Het is niet een beetje geld. In plaats van drie miljoen is de belastingbetaler in Bergen op Zoom ruim vier miljoen euro kwijt aan gebouw Eventum, het nieuwe gezamenlijke onderdak van streekomroep ZuidWest TV, Facilitair Bedrijf en Zoomvliet Studio. Oorzaak: ellende met de aannemer waardoor de bouw vorig jaar maanden stil kwam te liggen. Ondertussen gingen de bouwkosten verder de lucht in.