Volledig scherm
Het afgelopen zaterdag afgebrande clubgebouw vanuit de lucht gezien. De foto is gemaakt met een drone. foto Modelvliegsport Oosterhout

Crisisteam VV Oosterhout aan de slag: 'Heel veel werk na de brand'

OOSTERHOUT - Na de schok van de brand afgelopen zaterdag, waarbij het clubgebouw van voetbalclub VV Oosterhout in de as werd gelegd, en de emoties op zondag moesten er gisteren besluiten worden genomen door het bestuur van VV Oosterhout.


De hoofden van voorzitter Bert-Jan de Ronde en secretaris Clemens Piena liepen gisteren over van alles wat er geregeld moet worden. Samen met twee gemeenteambtenaren lopen De Ronde en Piena over het terrein.

Piena: "Er moet ontzettend veel werk verzet worden. Er zit bij mij thuis een crisisteam van zeven mensen, allemaal mensen van VV Oosterhout, om iedereen te woord te staan en om allerlei dingen in gang te zetten. Gelukkig krijgen we veel steun van de gemeente. De burgemeester en de wethouder zijn geweest en er zijn meteen mensen vrijgemaakt om ons te helpen. Dat is op dit moment heel belangrijk voor ons. We hebben die steun hard nodig."

Het terrein van VV Oosterhout biedt op maandagochtend een lugubere aanblik. De zwartgeblakerde ravage op de heuvel steekt vreemd af tegen de groene velden die het afgebrande clubgebouw omringen. Alsof er een enorme vleermuis in een groene oase is neergestreken. "De vlammen gingen recht omhoog", aldus terreinbeheerder Piet de Ronde, die zaterdagavond snel ter plekke was. "Daarom liggen de velden er nog goed bij. Alleen op het hoofdveld zijn wat brandresten terechtgekomen."

De tien vrijwilligers die iedere maandagochtend samenkomen bij VV Oosterhout zijn ook op deze zwarte maandag komen opdraven. De Ronde: "De werkgroep van onze club komt maandag om allerlei klusjes te doen. Meestal lappen we de ramen, gooien vuil weg en doen alles wat nodig is. Vandaag kunnen we niets doen. Toch zijn we samengekomen om bij te praten, maar ook om te laten zien dat we niet bij de pakken neerzitten."

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Lees de dagelijkse blog op: www.vvoosterhout.nl