Crisis rond Veerse sporthal verijdeld

Aanhef: Exploitant Peter van Drunen gaat drie jaar door in sporthal Dongemond, nadat er lange tijd onzekerheid was over de voorwaarden in het contract. 

Sjoerd Marcelissen

Raamsdonksveer 

Sporthal Dongemond dicht. Het had in een uiterst scenario kunnen gebeuren als de beherende stichting en exploitant Peter van Drunen er de brui aan hadden gegeven. Dat gebeurde bijna. Die situatie is in allerijl voorkomen. De gemeente Geertruidenberg meldt dat het contract met Van Drunen met drie jaar is verlengd. De clubs kunnen blijven sporten in Raamsdonksveer. Kortom, crisis verijdeld. 

"Het is allemaal in goede orde afgewikkeld", zegt Geert Steenbakkers, voorzitter van het stichtingsbestuur. Zowel stichting als exploitant had bij de gemeente aan de bel getrokken over voorwaarden in het aflopende contract met Van Drunen. Het zou gaan om de verdeling van de ozb-lasten.  "Dat is iets tussen de gemeente en de exploitant", stelt Steenbakkers, die in het bestuur zit namens het Dongemond College, de school waarover hij ook de leiding heeft. Of het om de ozb-lasten gaat, laat Van Drunen in het midden. "Ik wil de zaak op een nette manier laten draaien, zonder gevaarlijke risico's en met goede afspraken."

Die afspraken bleven lange tijd uit. Van Drunen wilde het contract pas tekenen met zekerheid van de gemeente over de voorwaarden, terwijl de stichting op zijn beurt duidelijkheid wilde hebben over de handtekening van de exploitant. 

Er kwam vanuit Van Drunen en de stichting een ultimatum richting de gemeente, omdat 1 januari het exploitatiecontract afliep. "Soms moet je wat druk op de ketel zetten om de zaken netjes geregeld te krijgen", zegt Van Drunen. Steenbakkers: "Dit probleem hebben we meer dan een jaar geleden aangekaart bij de gemeente. Er is te lang gewacht voordat er actie werd ondernomen. Op een gegeven moment is het vijf voor twaalf." Zonder exploitant zou het bestuur ook niet doorgaan. "En dan had je een heel groot probleem gehad", meent Steenbakkers. 

Wethouder Bert van den Kieboom gaf gisteravond aan dat het probleem inmiddels opgelost is. "Het heeft veel te lang gelegen." De toekomst van de sporthal, qua financiën en onderhoud, komt waarschijnlijk in februari op de politieke agenda.