Oosterhout -De stoelen staan noodgedwongen op de tafels bij brasserie 't Arendsnest. Bert de Haas heeft er grote moeite mee dat hij niet aan de slag kan in zijn zaak op het Hemaplein in Oosterhout. En datzelfde gevoel hebben meer ondernemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Oosterhout -De stoelen staan noodgedwongen op de tafels bij brasserie 't Arendsnest. Bert de Haas heeft er grote moeite mee dat hij niet aan de slag kan in zijn zaak op het Hemaplein in Oosterhout. En datzelfde gevoel hebben meer ondernemers. © Pix4Profs/René Schotanus

‘Corona raakt ondernemers harder dan de crisis van 2008'

OOSTERHOUT - De coronacrisis raakt ondernemers veel harder dan de crisis van 2008, stelt voorzitter van winkeliersvereniging Arendshof, Bert de Haas. ,,Twaalf jaar geleden kon je ondanks alles doorwerken. Nu kun je niet eens knokken voor je zaak. Dat is heftig.”

Als op zondag 15 maart de horeca dicht moet op last van de overheid zet Bert de Haas (52) een dag later, op maandagochtend, de stoelen op de tafels van brasserie 't Arendsnest. ,,Het is confronterend als alle winkels open gaan en ik moet met mijn brasserie dicht blijven. Ik dacht ‘Wow, wat nu?’. De meeste winkels zijn open en ik niet. Dat is onnatuurlijk. Ik ben aan een tafel gaan zitten en dacht ‘Zo voelt het dus om failliet te gaan'.”