Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Pix4Profs/Jan Stads

Corona gaat begroting Dongen hard raken

DONGEN - De toch al wankele financiële positie van de gemeente Dongen wordt er door de coronacrisis niet beter op. Het college van burgemeester en wethouders waarschuwt daarvoor in een brief aan de gemeenteraad. 

Het college kondigt in de raadsbrief aan dat de kadernota alvast moet worden aangepast. In de kadernota worden de beleidsmatige- en financiële ontwikkelingen, die zich na de vaststelling van de lopende begroting hebben voorgedaan, gemeld. Er wordt een afweging gemaakt op welke terreinen er meer geld noodzakelijk is en waar eventueel bezuinigd kan worden. 

  1. Tevredenheid over meevallen tekort gemeente Dongen

    Tevreden­heid over meevallen tekort gemeente Dongen

    DONGEN - “We zijn op tijd begonnen met ombuigingen, anders had het tekort op kunnen lopen tot drie miljoen”, zegt de Dongense wethouder René Jansen. Gisteren presenteerde hij de jaarcijfers over 2019. “Als ik zie waar we vandaan komen, kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een olietanker bij wijze van spreken een slag laten draaien. We hadden zelfs de begroting in balans kunnen hebben. Maar de pensioenregeling voor politieke ambtsdragers en het sociaal domein bleken onvoorspelbare grootheden te zijn. Toch zijn we ons niet rot geschrokken.”