Volledig scherm
PREMIUM
Soula Kanta vertelt over de voorgerechten die ze zojuist heeft geserveerd. © Dolph Cantrijn

Charmeoffensief in het huis van de officier

EetrecensieToegegeven: aan dineren bij Kruiden & Jasmijn hangt een prijskaartje. Maar daarvoor krijg je wel klasse retour – op je bord én om je heen. Neem alleen al de gastheer: wat een charisma.

De tocht door de Bommelerwaard en langs de Merwede is adembenemend mooi. Ons doel is restaurant Kruiden & Jasmijn, in het eeuwenoude, charmante Woudrichem. Binnen de vestingwallen ademt het stadje een rustige, authentieke sfeer – alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Enkele curiosawinkeltjes versterken het nostalgisch gevoel. Naast de kerk en een eeuwenoud kanon vinden we de eetgelegenheid waarvoor we zijn gekomen.

  1. MOB tegen vergunning Amercentrale: ‘Houtstook doet snelheidsverlaging in één klap teniet’

    MOB tegen vergunning Amercentra­le: ‘Houtstook doet snelheids­ver­la­ging in één klap teniet’

    GEERTRUIDENBERG - Milieuorganisatie MOB is in beroep gegaan tegen de nieuwe vergunning voor houtstook in de Amercentrale. De stikstofneerslag van de met biomassa gestookte centrale van RWE is zo groot dat alle beschermde natuurgebieden in Nederland worden getroffen, stelt Mobilisation for the Environment. ,,Ook wordt de stikstofwinst door de voorgenomen snelheidsverlaging naar 100 km/uur grotendeels teniet gedaan", aldus Johan Vollenbroek van MOB.