Volledig scherm
stockadr justitie rechtbank rechtszaak rechtspraak © Thinkstock

Cel- en taakstraf na verkoop drugs aan jeugd Geertruidenberg

BREDA - D. P. en T. van O. uit Geertruidenberg en Raamsdonksveer zijn dinsdag door de rechtbank in Breda veroordeeld voor drugshandel. Ze verkochten onder meer cocaïne, mdma, speed en wiet, ook aan jongeren uit de omgeving. 

De twee kregen allebei een halfjaar voorwaardelijk cel. P. kreeg daarnaast een taakstraf van 240 uur en Van O. van 150 uur. De twee verkochten drugs tussen maart 2016 en juni 2017. De rechtbank nam de twee extra kwalijk dat ze drugs aan jongeren verkochten.

De twee werden gepakt na een anonieme tip bij Meld Misdaad Anoniem. Het duo had hun drugshandel maar mondjesmaat erkend. Wel zijn ze allebei na hun arrestatie in 2017 gestopt, vertelden ze. Mede omdat dat al bijna twee jaar geleden is, legde de rechtbank geen onvoorwaardelijke celstraf meer op.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.