Volledig scherm
In een polder van de Biesbosch is hennepafval gedumpt. © Politie

CDA: 'Zet camera's in Biesbosch om drugsdumpers te spotten'

DEN BOSCH - Om het dumpen van drugsafval te voorkomen wil het CDA in Provinciale Staten van Brabant dat er camera’s komen bij de ingangen tot de Biesbosch. Ook zouden er drones ingezet moeten worden.

Het wordt tijd voor onorthodoxe maatregelen, laat de CDA-Statenfractie weten in een brief aan Gedeputeerde Staten. Het toezicht op natuurgebieden als de Biesbosch, maar ook de Loonse en Drunense Duinen, wordt door de christen-democraten omschreven als ‘verre van optimaal’. En met alle respect voor de inspanningen van het provinciebestuur om de overlast tegen te gaan, het is niet genoeg.

Quote

De Biesbosch, met slechts enkele toegangswe­gen, zou zich hier prima voor lenen

CDA-fractie Provinciale Staten Brabant

,,Daarom zien wij graag dat Gedeputeerde Staten in overleg met politie en gemeenten gaat experimenteren met alternatieve vormen van toezicht. Daarbij denken wij specifiek aan het plaatsen van camerapoorten. Een natuurgebied als de Biesbosch, met slechts enkele toegangswegen, zou zich hier prima voor lenen’’, aldus de CDA-fractie, die ook vindt dat de inzet van drones het overwegen waard is.

Het CDA baseert zich bij het voorstel onder meer op artikelen in deze krant, waarin politie en boswachters waarschuwen voor extra dumpingen van drugsafval.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement