Volledig scherm
Rob Huijben, CDA, Dongen © Foto Jan Stads / Pix4Profs

CDA-leden Dongen schrappen Huijben van de kieslijst

DONGEN - Rob Huijben (24) is definitief van de kieslijst van het CDA in Dongen gehaald. Dat hebben de leden donderdagavond tijdens een algemene vergadering unaniem besloten. Wie Huijben, die op nummer vier stond, vervangt, is nog niet duidelijk. ,,Daarover zijn we nu hard aan het nadenken", meldt voorzitter Jan Megens van het CDA in Dongen en 's Gravenmoer.

Overigens konden de CDA-leden moeilijk een andere beslissing nemen. Huijben maakte immers zelf woensdag al bekend dat hij uit het CDA stapt. Zonder zijn zetel op te geven. Met zijn nieuwe partij PRO Dongen blijft hij als eenmansfractie in de gemeenteraad.

Valse aangiftes

Huijben kwam eerder deze maand onder vuur te liggen, nadat het Openbaar Ministerie bekend maakte het raadslid te gaan vervolgen. Hoewel hij zelf verklaart onschuldig te zijn, wordt hij ervan verdacht in 2013 en 2016 valse aangiftes te hebben gedaan van bedreiging.

De leden van het CDA hebben tijdens de vergadering donderdag de kwestie besproken, zegt Megens: ,,Maar vastgesteld dat er verder weinig aan is te doen. Huijben heeft zijn beslissing genomen. Hij is voor zichzelf begonnen." Daarmee is de kous af: ,,We richten ons nu verder op de toekomst."

Screening

Het CDA denkt niet dat er maatregelen zijn te treffen waarmee voorkomen kan worden dat in de toekomst nog eens raadsleden in opspraak komen. ,,Dit is gebeurd, het kwam onverwacht, wij hadden dit niet aan zien komen en volgens ons niet kunnen voorkomen." Ook niet als er strenger was gescreend.

Over wat de CDA-leden verder tijdens de vergadering hebben besproken over de kwestie, doet Megens geen uitspraken. ,,Daarop rust geheimhouding."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement