Volledig scherm
Rob Huijben, gemeenteraadslid voor het CDA in Dongen, ligt onder vuur. Het OM verdenkt hem van het doen van valse aangifte. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

CDA Dongen reageert pas later op vervolging raadslid Rob Huijben

DONGEN - Het CDA Dongen en 's Gravenmoer kan nog niet reageren op de vervolging van gemeenteraadslid Rob Huijben door het Openbaar Ministerie. Huijben wordt verdacht van het doen van valse aangifte van bedreiging in de periode 2013 tot en met 2016. 

Het OM liet afgelopen donderdag weten tot vervolging over te gaan. Hoewel het CDA aanvankelijk meedeelde daags erna met een reactie te komen over deze kwestie, laat de partij nu weten meer tijd nodig te hebben voor een verklaring. 

Vakantie

,,Maandagavond komen de fractie, inclusief Rob Huijben, en het partijbestuur bij elkaar om over deze kwestie te praten. Eerder kan niet, omdat fractievoorzitter André Vonk nog met vakantie is", legt partijvoorzitter Jan Megens uit. ,,Ik verwacht dat we maandagavond laat meer kunnen vertellen."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement