Cameratoezicht in strijd tegen overlastgevende jongeren in Oosterhoutse wijk Oosterheide

videoOOSTERHOUT – Er komt de komende tijd extra cameratoezicht in het zuidelijke deel van de Oosterhoutse wijk Oosterheide. Burgemeester Mark Buijs neemt deze maatregel in de strijd tegen de voortdurende overlast door jongeren in de wijk.

De mobiele camera, die wordt geleend van de gemeente Breda, is inmiddels geplaatst bij de school op de hoek van de Kamerlingh Onneslaan en de Edisonlaan. De camera moet helpen bij het aanpakken van de overlast en kan eventueel worden ingezet om overlastgevers te identificeren. 

Bedreiging

Buijs: "Daarnaast is er in de wijk sprake van geluidsoverlast, vernielingen aan woningen en van auto's en persoonlijke bedreiging. Of er aangifte is gedaan tegen personen? Daarover doe ik nu geen uitspraken.” 

De burgemeester vertelde woensdag voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering dat hij een samenscholingverbod heeft ingesteld om de overlast tegen te gaan. Buijs verwacht daarnaast in de komende dagen duidelijkheid te krijgen of hij een of meerdere jongeren een gebiedsverbod op kan leggen: “Dat is een hartstikke zware maatregel dus dat wil ik goed bekijken.” 

Boetes

Het samenscholingsverbod geldt formeel voor de hele gemeente, maar in het bijzonder voor het gebied dat wordt begrensd door de Burgemeester Materlaan, Burgemeester Holtroplaan, de Hildebrandlaan en de Beneluxweg. Daar zal ook extra worden gehandhaafd. Buijs waarschuwt in de bewonersbrief voor forse boetes wie in overtreding is.  

Een bewonersbrief waarin deze maatregelen worden bevestigd, gaat vrijdag naar de omwonenden in Oosterheide.

Volledig scherm
Cameratoezicht aan de Kamerlingh Onneslaan in de Oosterhoutse wijk Oosterheide. © Pix4Profs / Johan Wouters