Volledig scherm

BZW blij met verbreding afslag A59

OOSTERHOUT - De Brabants- Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), afdeling Oosterhout, is 'zeer verheugd' over de verbreding van de op- en afritten bij afslag 32 bij Oosterhout op de A59.

De BZW laat dat weten in een brief aan de Oosterhoutse politiek. "We hebben vernomen dat het college van Oosterhout recentelijk met Rijkswaterstaat een overeenstemming heeft bereikt inzake het verbreden van de op- en afritten (afslag Made en Oosterhout West). BZW Oosterhout is zeer verheugd, omdat dit verkeerspunt niet alleen zeer vertragend werkt, maar ook nog eens tot gevaarlijke situaties leidt.

Gezien de bezuinigingen op infrastructuur zien we dit als een zeer positief signaal", aldus de BZW. De BZW, die 400 bedrijven in Oosterhout vertegenwoordigt, benadukt ook het belang van aanpak van rotonde Bromtol, tot een nieuwe 'kruispuntvorm'.

De capaciteit van de rotonde schiet met name in de avondspits tekort. Op de Technologieweg en de Weststadweg staan vaak files. De nieuwe woonwijk De Contreie zal de druk verder opvoeren. De 'beperkte oplossing' op knooppunt Hooipolder ziet de BZW ook als positief, mits er in de verdere toekomst een volwaardig knooppunt komt.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement