Bus achtergelaten in Oosterhout, vaten vermoedelijk gevuld met drugsafval

videoOOSTERHOUT - Aan de Ketenbaan in Oosterhout is zondagochtend een bestelbus aangetroffen met grotendeels lege vaten. In sommige van deze vaten zaten hoogstwaarschijnlijk nog restanten van drugsafval. 

De bestuurder lijkt te willen hebben keren met zijn voertuig, waarna hij vast kwam te zitten met zijn bus. In totaal stonden er ongeveer 25 kleine vaten, 5 grote vaten en 2 IBC containers in het busje.  Zowel brandweer als politie kwamen ter plaatse, bij de bus waren geen personen aanwezig.

Agenten roken een sterke amfetamine geur, waarna de brandweer metingen heeft verricht. De afvalvaten zijn opgeruimd, het busje is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Volledig scherm
Busje met vermoedelijk drugsafval gevonden in Oosterhout. © Marcel van Dorst / MaRicMedia
Volledig scherm
Busje met vermoedelijk drugsafval gevonden in Oosterhout. © Marcel van Dorst / MaRicMedia
  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.