Volledig scherm
vuurwerk afsteken rond verzorgingshuizen wordt verboden © ANP

Burgemeester: vuurwerkverbod Geertruidenberg komt er zeker

GEERTRUIDENBERG - In navolging van Drimmelen krijgt ook Geertruidenberg een vuurwerkverbod.  Niet voor de hele gemeente, maar wel op en rond die plaatsen waar kwetsbare mensen en ouderen wonen, zoals verzorgings- en verpleeghuizen. Dat heeft waarnemend burgemeester Jan Luteijn gisteren bevestigd na afloop van de vergadering van het college van b en w.

Vorige week diende Mirjam de Groot van Morgen! een motie in voor zo'n verbod bij verzorgings- en verpleeghuizen.  Zij kreeg daarvoor grote steun van de gemeenteraad. Luteijn beloofde zijn best te doen. Gisteren kon hij melden dat dat er inderdaad komt. ,,Maar of het gaat om drie of om acht plaatsen, dat kan ik nu nog niet zeggen. Volgende week worden de locaties bekend.”

In Drimmelen worden ook dierenpensions en tankstations in het vuurwerkverbod opgenomen. Luteijn: ,,We zijn er nog niet uit welke locaties van toepassing zijn. Ik weet ook niet of er zoveel behoefte is aan uitbreiding van de al genoemde plekken.” 

Cirkel

Voor zo'n verbod wil de gemeente gebruik maken van een ‘aanwijzingsbesluit’.   Handhaving ervan is dan wel noodzakelijk. Luteijn daarover: ,,Zaak is om ervoor te zorgen dat zo'n verbod ook uitgevoerd wordt. Daarover moet ik nog gesprekken voeren.”

 Over de reikwijdte van het vuurwerkverbod zegt hij: ,,Of we maken een cirkel rond de locatie waar geen vuurwerk mag worden afgestoken of we benoemen een aantal straten waarbinnen zo'n tehuis staat. Dat moeten we nog bekijken.”