Volledig scherm
© ANP XTRA

Burgemeester sluit twee drugspanden in Dongen

DONGEN - In twee Dongense woningen zijn driehonderd hennepplanten aangetroffen. De panden zijn op last van burgemeester Marina Starmans gesloten. 

Het gaat om een woning aan de Lucebertstraat en een woning aan de Breitnerstraat in Dongen. In beide woningen trof de politie actieve hennepkwekerijen aan. In de eerste woning betrof het 174 planten, in de tweede woning 124 planten.  

De woningen worden voor de duur van drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Tot 17 juli 2019 is het verboden de panden te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woningen. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

De sluitingen gebeuren op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damoclesbeleid. De Wet Damocles, biedt burgemeesters de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.

  1. Jan B. uit Hulten: ‘Ik wil niemand intimideren, ik zat gewoon op de bus te wachten’
    PREMIUM

    Jan B. uit Hulten: ‘Ik wil niemand intimide­ren, ik zat gewoon op de bus te wachten’

    RIJEN - Jan B. (68) uit Hulten is boos dat de politie hem donderdagavond heeft weggestuurd bij het gemeentehuis in Rijen, kort voordat daar een raadsvergadering zou beginnen. ,,Ik was daar niet om de burgemeester of de gemeente te intimideren. Ik zat gewoon in het bushokje te wachten met mijn vriendin op de laatste bus naar Breda”, reageert de man die op 14 mei voorwaardelijk in vrijheid werd gesteld.