Volledig scherm
Nieuwjaarsbijeenkomst van ondernemers en gemeente Made en Drimmelen in De Korenbeurs in Drimmelen. Burgemeester Gert de Kok (rechts) spreekt de aanwezigen toe. © Johan Wouters / het fotoburo

Burgemeester Drimmelen ziet terug op een goed 2015

MADE - De nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Drimmelen en het Bedrijven Netwerk Drimmelen (BND) woensdagavond in hotel-restaurant de Korenbeurs in Made was met 175 bezoekers gezellig druk.

Burgemeester Gert de Kok blikte in zijn toespraak terug op een jaarwisseling die in de gemeente Drimmelen ‘relatief rustig’ is verlopen.


„De brandweerauto’s zijn in de nieuwjaarsnacht in de kazernes gebleven en de politie hoefde minder op te treden dan voorgaande jaren”, aldus de burgervader.

Overheveling
Nieuw in 2015 was de overheveling van zorgtaken van de rijksoverheid naar de gemeente. Een proces dat volgens De Kok dankzij de inzet van gemeentemedewerkers én cliënten, vrijwilligers en werkers in de zorg ‘goed is geland’. Hij noemde de uitvoering ‘sober doch sociaal georganiseerd’, met relatief weinig klachten. ,,We hebben in elk geval geen rechtszaken gehad en de klachten en bezwaren die er toch waren, werden na bemiddeling opgelost.”

Voorschot
De burgemeester nam ook alvast een voorschot op volgende week, wanneer het vluchtelingenvraagstuk in de gemeenteraad ter sprake komt. „Mensen van vlees en bloed, vandaag misschien nog een vreemdeling, morgen inwoner, al dan niet tijdelijk, van een van onze kernen.”

Hij zei dat Drimmelen zich wil richten op die vluchtelingen die al een verblijfsstatus hebben. „Wij zullen proberen hen zo goed en zo snel mogelijk van huisvesting te voorzien, in samenwerking met de twee woningstichtingen. Ik hoop en verwacht dat we hier in Drimmelen op een waardige wijze over zullen besluiten.”

Lees donderdag meer in BN DeStem