Volledig scherm
Christusbeeld. Aangetroffen in Dongen, vermist in Hoogerheide. © Wim Van Den Broek

Burgemeester Dongen geeft gevonden kruisbeeld terug aan kerkbestuur Hoogerheide

DONGEN/HOOGERHEIDE - Burgemeester Marina Starmans van Dongen overhandigt donderdag het onlangs gevonden kruisbeeld aan de rechtmatige eigenaar. De heer Van der Weijst zal het namens kerkbestuur Hoogerheide, parochie De Bron, weer in ontvangst nemen. 

Het kruisbeeld werd maandag 4 september aangetroffen in een sloot aan de Voldersweg in Dongen. Na oproepen in BN DeStem en op de Facebookpagina van de gemeente Dongen heeft kerkbestuur Hoogerheide zich gemeld. Het betekent voor hun parochie veel want het beeld is de laatste groet voor een familie bij een begrafenis. 

Corpus

Koperdieven sloegen in augustus hun slag bij de rooms-katholieke kerk en de begraafplaats in Hoogerheide. Behalve het houten kruis met bronzen corpus namen ze vijf koperen regenpijpen mee. Over dat laatst zit Van der Weijst niet zo in. ,,Die konden we wel vervangen, maar het corpus is voor ons een emotionele klap. We hebben meteen aangifte van diefstal gedaan.''

Het kruisbeeld diende als laatste afscheidsplek bij begrafenissen, waarna de overledene naar de laatste rustplaats op het kerkhof achter de kerk werd gebracht. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement