Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jan Boelhouwer met NS-topman Roger van Boxtel in de wachtruimte van het stationsgebouw in Rijen. Boelhouwer verwacht dat zeker twintig kandidaten op zijn functie reflecteren. © Foto's Berry van der Heijden

Burgemeester Boelhouwer verwacht zeker 20 kandidaten opvolging

RIJEN - De profielschets voor de nieuwe burgemeester van Gilze en Rijen wordt volgende week bekend. Ook suggesties uit een enquête van inwoners van Gilze en Rijen worden meegenomen. Jan Boelhouwer verwacht tussen de 20 en 35 kandidaten. ,,Er spelen hier veel landelijke items.” 

Op 26 september bespreekt de gemeenteraad de profielschets in een openbare raadsvergadering en vervolgens wordt deze gestuurd aan de commissaris van de Koning. Daarna wordt de vacature opengesteld. Naar verwachting kan de opvolger op 1 april beginnen als burgemeester Jan Boelhouwer vanwege zijn leeftijd (70) moet stoppen. 

  1. Den Hout zwijgt over piepschuimstrooiers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’
    PREMIUM

    Den Hout zwijgt over piepschuim­strooi­ers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’

    DEN HOUT - ,,Ze hebben het op hun fatsoen getrokken. Eind van de week zijn alle piepschuimkorrels opgeruimd.” Meer woorden wil Frans van Groesen van de Kluivenduikers er niet aan vuil maken. Wie er vanaf een carnavalswagen hebben gestrooid met piepschuimkorrels tijdens de optocht in zijn dorp Den Hout? Alsof het confetti was? Waardoor het hele dorp is bezaaid met die onafbreekbare lichtgewicht korrels die overal tussen gaan zitten?