De nieuwe burgemeester Derk Alssema bij kunstwerk 'Vier Margrieten’, die symbool staan voor de vier dorpen van de gemeente. Hij begint dinsdag 7 april in Gilze en Rijen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe burgemeester Derk Alssema bij kunstwerk 'Vier Margrieten’, die symbool staan voor de vier dorpen van de gemeente. Hij begint dinsdag 7 april in Gilze en Rijen. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Burgemeester Alssema begint dinsdag in Gilze en Rijen, midden in een storm

RIJEN - Terwijl de storm van de coronacrisis volop woedt begint de 33-jarige oud-wethouder van Goes Derk Alssema dinsdagochtend als burgemeester van Gilze en Rijen. Het is zijn eerste baan als burgemeester. ,,Ik ben er klaar voor”, zegt hij zelfverzekerd.

Wie heeft dat nou? Een burgemeester die aan kickboksen doet? ,,Ik doe niet mee aan wedstrijden hoor, sparren doe ik wel. Het tactisch spel staat me aan. Het lijkt me onverstandig om als burgemeester regelmatig met een blauw oog te verschijnen”, lacht Derk Alssema. Kickboksen is een hobby, naast wielrennen en hardlopen. Ook heeft hij tien jaar voetbalwedstrijden gefloten. ,,Dat kan ik misschien hier ook nog wel eens een keer doen.”