Volledig scherm
Het stel werd geschept op de Bredaseweg in Tilburg. Na een klopjacht heeft de politie twee verdachten aangehouden. © Jack Brekelmans

Broer van bij fataal ongeluk betrokken Tilburgers: Geloof me, dit had iedereen kunnen overkomen

TILBURG - ,,Iedereen heeft zijn mening al klaar, maar geloof me: dit had iedereen kunnen overkomen. Het is echt puur per ongeluk gegaan." Dat zegt een broer van de twee broers (20 en 23 jaar) die door justitie verdacht worden van betrokkenheid bij het fatale ongeluk donderdag op de Bredaseweg in Tilburg.

Justitie liet de jongste broer woensdag al vrij. De oudste, zo besloot de rechter-commissaris, moet nog zeker twee weken in de cel blijven.

Beide Tilburgers worden verdacht van doodslag. Bij het ongeluk kwamen Bert en Henriëtte van der Veeken uit Rijen om het leven.

De politie verwacht nog maanden nodig te hebben voor het onderzoek naar het ongeluk. Ook om te beoordelen of de auto te hard heeft gereden.

Een mogelijk scenario waarmee ze rekening houdt, is dat de bestuurder kort voor het ongeluk een bus inhaalde. Tevens is ze nog steeds op zoek naar een belangrijke getuige, die vlak na het ongeluk een deel van het kenteken heeft geroepen.

De advocaten van beide Tilburgers willen op dit moment geen commentaar geven.

De uitvaart van Bert en Henriëtte van der Veeken vindt zaterdag plaats bij het crematorium in Tilburg.