Volledig scherm
Harco Hamels en Ruud Peijs ontvangen lintje © Peggy Bedrijfsfotografie Brabant

Brandweerlieden Gilze
krijgen een lintje

GILZE - Tijdens de jaarlijkse brandweeravond in Gilze had burgemeester Jan Boelhouwer voor twee aanwezigen een verrassing in petto. Harco Hamels en Ruud Peijs kregen zaterdag een koninklijke onderscheiding opgespeld. En daarmee werden zij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Verrast

De brandweermannen werden verrast bij het jaarlijkse feestje van de vrijwillige brandweer in eetcafé D'n Brooij aan de Chaamseweg in Gilze. Burgemeester Jan Boelhouwer stond stil bij de actieve instelling van beide brandweermannen die na meer dan twintig jaar eervol ontslag hebben gekregen. 

Hamels

Harco Hamels is ruim 22 jaar brandweervrijwilliger geweest voor het team Gilze. Begonnen als brandwacht, doorliep hij vervolgens de functies van hoofdbrandwacht, chauffeur, pompbediende en bevelvoerder.  Per 1 januari 2018 is hem eervol ontslag verleend als vrijwillig brandweerman.

Teamleider

Ruud Peijs was met ruim 23 jaar brandweervrijwilliger zelfs nog een jaartje langer actief bij het team van Gilze. In die 23 jaar begon hij als aspirant brandwacht, werd hij vervolgens bevelvoerder en teamleider. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk als lid van de Ondernemingsraad. Peijs kreeg 1 januari 2019 eervol ontslag.