Volledig scherm
De brandweer levert papegaai Camaro af na de reddingsactie. © Jeroen Stuve, MaRicMedia

Brandweer vangt papegaai met hoogwerker en pinda's

DONGEN - De Tilburgse brandweer heeft zaterdag aan het begin van de avond een papegaai gered, die zich had verschanst in een boom aan de Pastoor Dirvenstraat in Dongen. Vrijdag was de brandweer ook al uitgerukt om het dier te redden, maar die poging mislukte. 

De eigenaren waren al 24 uur doende om de weggevlogen papegaai, genaamd Camaro, te vangen. Toen de pogingen om het beestje te lokken keer op keer strandden, werd vrijdagavond de brandweer ingeschakeld. Die rukte uit met tankautospuit en probeerde de vogel met een flinke waterstraal uit de boom te spuiten. Toen dit mislukte, werd zaterdag een dierenarts erbij geroepen. Die probeerde Camaro te verdoven, maar ook dat bleef zonder het gewenste resultaat.

Zaterdag aan het begin van de avond werd andermaal een beroep gedaan op de brandweer, die ditmaal besloot om een hoogwerker in te zetten en pinda's. Die verleiding bleek te groot voor Camaro. Op een hoogte van een meter of tien kon de papegaai worden gevangen, waarna het dier werd overgedragen aan z'n eigenaar. 

Volledig scherm
Papegaai Camaro kon worden gevangen met behulp van een hoogwerker en een handje pinda's. © Jeroen Stuve, MaRicMedia
  1. Hoe Mades Powerweekend spectaculair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’
    video

    Hoe Mades Powerweek­end spectacu­lair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’

    MADE - Het begon met een mysterieus mailtje: ‘We zoeken voor een tv-programma naar een visuele locatie in Brabant, op ongeveer een uur rijden van Amsterdam'. Of het Powerweekend in Made daaraan wilde meewerken. De bijzondere omschrijving deed aanvankelijk de wenkbrauwen van de organisatoren fronzen, maar het resulteerde ruim een maand later in een bijzondere hoofdrol in tv-programma Hunted.