Brandweer redt gevallen monteur na anderhalf uur met kraan uit houtversnipperaar in Dongen

VIDEO+UPDATEDONGEN - Bij een bedrijf aan de Industriestraat in Dongen is een 48-jarige man uit Waalwijk in een houtversnipperaar gevallen. Het apparaat stond uit, wat ernstig leed heeft voorkomen. Toch raakte de gevallen man gewond, omdat hij een val van vier meter maakte. Pas na anderhalf uur kon de man worden bevrijd.

Het ongeluk gebeurde op het terrein van pallethandelaar Dongen Pallets. Het gaat om een monteur, die onderhoud pleegde aan de silo. Daarbij is hij van een ladder af gevallen, in de silo waarin de versnipperaar staat. 

Niet bekneld

De man lag zeker anderhalf uur op de versnipperaar. Hij zat niet bekneld, maar kon er niet zomaar meer uit komen. De brandweer heeft hem uiteindelijk met een hijskraan, die achterop een brandweerwagen zat, op een brancard uit de benarde positie gehaald. 

Het slachtoffer was aanspreekbaar, maar is wel naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig hij gewond is, is nog niet duidelijk. 

De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. 

Volledig scherm
De man ligt in de groene silo achterin. Daarin staat een houtversnipperaar. Omdat de man gewond is en de randen van de silo hoog zijn, kan hij er niet op eigen kracht uit. © Marcel van Dorst/MaRicMedia
Volledig scherm
Hulpdiensten proberen de man uit zijn benarde positie te bevrijden. © Marcel van Dorst/MaRicMedia
 1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
  PREMIUM

  Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

  Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.
 2. Boerenleven
  Boerenpraat

  Boerenle­ven

  MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.