Volledig scherm
© Jeroen Stuve

Brandstichting in schoolgebouw De Ontdekking in Oosterhout (video)

OOSTERHOUT - In het schoolgebouw van Kindcentrum De Ontdekking aan de Kamerlingh Onnesaan in Oosterhout woedde zaterdagavond een middelbrand.

De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse om de brand te blussen. Voorkomen kon worden dat de school afbrandde. Wel is er aanzienlijke schade.

Ook was er veel politie ter plaatse om de orde te handhaven en de toegestroomde belangstellenden op afstand te houden.

Tegelijkertijd woedde aan de Tollenstraat in Oosterhout een autobrand. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de gehele auto in vlammen opging. Buurtbewoners hoorden een groep aftellen. Ook werd een auto op zijn kant gegooid.

De politie denkt dat beide branden zijn aangestoken. Bij de auto zou eerst een steen door de ruit zijn gegooid.

Volledig scherm
© Marcel van Dorst/MaricMedia
Volledig scherm
© Mathijs Bertens/Stuve Fotografie
Brand De Ontdekking Oosterhout oudjaarsavond Video: Marcel van Dorst/MaricMedia
  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.