Bram en Patricia beleven turbulent 2020: ‘Na een Michelin-ster is het normaal gesproken een heel jaar feest’
OOSTERHOUT - Als het mag, gaan ze morgen open. ,,Ook al zou het voor tien man zijn.” Bram en Patricia Helleman staan te springen om het Michelin-ster weer te laten stralen. Begin 2020 kreeg het Oosterhoutse restaurant Zout & Citroen deze felbegeerde waardering. Niet veel later kwam corona. ,,Normaal gesproken is het na een Michelin-ster een heel jaar feest.”
Delen per e-mail
De stoelen zijn leeg, aan de tafels zit niemand. Restaurant Zout & Citroen oogt kil en verlaten. Buiten vallen de bladeren uit de grote bomen van het Slotpark. ,,Heel vervelend om zo je zaak te zien”, zegt Patricia met een zucht. Want dat hun restaurant wéér dicht is, doet pijn. ,,Het is een beetje uitzichtloos. Je wordt er bijna depressief van.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Sterrenrestaurants kunnen wel wat met dertig gasten: ‘De reserveringen stromen weer binnen’
Sterrenrestaurants hebben het net iets makkelijker deze maand dan andere horecazaken. Reden: maximaal dertig gasten tegelijkertijd is een normaal aantal. ‘Kwaliteit en persoonlijke aandacht is waar het om draait in een Michelinzaak. Voorheen draaiden we ook geen honderd gasten op een avond.’ -
Stijging aantal plekken arbeidsmigranten in Dongen
DONGEN - Het aantal plaatsen voor arbeidsmigranten in Dongen is de afgelopen twee jaar flink toegenomen. Sinds juni 2018 nam dat aantal met 278 toe tot 652. -
PREMIUM
Oosterhout nu een stad met een sterrenzaak: ‘We profiteren er allemaal van’
OOSTERHOUT - De Michelinster voor Zout & Citroen kan niet alleen positief uitpakken voor restauranteigenaren Bram en Patricia Helleman, maar óók voor Oosterhout. Dat zeggen betrokkenen in de stad. ‘Het is zonde om hier niet dankbaar gebruik van te maken’. -
VIDEO Vier nieuwe Michelinsterren in Brabant: ‘Culinair loopt de provincie voorop’
RAAMSDONKSVEER - Acht nieuwe Michelin-sterren in Nederland, waarvan de helft in Brabant. Dat kán geen toeval zijn, zegt top-kok Danny Jansen, bekend van 24-Kitchen. ,,Het bevestigt dat Brabant ook gastronomisch de beste provincie is.” -
PREMIUM
Eetrecensie Sterrenzaak Zout & Citroen in Oosterhout heeft het niet voor niets ‘drukker dan ooit’
OOSTERHOUT - De langverwachte ster is binnen: restaurant Zout & Citroen aan de Ridderstraat in Oosterhout is hiermee nog populairder geworden. Eigenaren Bram en Patricia Helleman: ‘We hebben het drukker dan ooit’.
-
Omwonenden voorlopig in ongewisse over Slotjesveld
OOSTEROUT - De omwonenden van het Oosterhoutse Slotjesveld blijven voorlopig in het ongewisse over de toekomstige inrichting van het terrein. De bestemmingsplanprocedure loopt vertraging op nu het gemeentehuis mogelijk verhuist naar het Arendshof. -
'Grapje’ over gijzeling in Oosterhout leidt tot waarschuwingsschot en twee aanhoudingen
OOSTERHOUT - De politie is in de nacht van zaterdag op zondag in kogelvrije vesten uitgerukt naar een pand in Oosterhout. Volgens een melding zouden er in het gebouw mensen onder bedreiging van een vuurwapen gegijzeld worden. Pas na het lossen van een waarschuwingsschot kwamen agenten erachter dat die informatie niet klopte. Desondanks zijn er twee aanhoudingen verricht. Dat meldt de politie. -
PREMIUM
Champagne bij Zout & Citroen: ‘Michelinster bekroning op het werk’
OOSTERHOUT - Hij staat er echt, die ster. Bij Zout & Citroen. Vol trots vouwt Bram Helleman de nieuwe Michelingids open. Hij bladert naar bladzijde 253. ,,Onwerkelijk, dit is de bekroning op ons werk”, zegt de Oosterhoutse restaurateur. Samen met zijn vrouw Patricia is hij maandagmiddag net terug uit Amsterdam, waar de Michelinsterren zijn bekendgemaakt.