Volledig scherm
De Amercentrale in Geertruidenberg. © Ralph Van Wolffelaar

Brabant kijkt kat uit boom bij Amercentrale

DEN BOSCH/GEERTRUIDENBERG - De provincie Brabant vindt het nog veel te vroeg om een besluit te nemen over het idee om het terrein van de Amercentrale in Geertruidenberg onderdeel te maken van de Biesbosch.

Het einde van de energiecentrale is in zicht en plannenmakers buitelen over elkaar heen met voorstellen voor het vrijkomende complex. Een van die toekomstperspectieven is een ‘Biesboschcorridor voor natuur en recreatie’.

De Fractie van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten is gecharmeerd van dit idee en wil weten of het provinciebestuur er ook iets in ziet. Maar Gedeputeerde Staten houden de boot af: ,,We kunnen en willen er niet op vooruitlopen.’’

De provincie heeft nog geen zin om zich vast te pinnen op een specifiek plan. Bovendien is Brabant niet de enige die zich bezighoudt met de toekomst van de Amercentrale. ,,Wij zijn één van de vijf partners die samen verantwoordelijkheid hebben genomen voor het opstellen van een toekomstvisie voor de Amercentrale en omgeving. Laten we eerst die toekomstvisie maar eens afwachten’’, aldus Gedeputeerde Staten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement