Volledig scherm
Geertruidenberg - Annie de Waard-Kuijpers uit Geertruidenberg werd verrast door waarnemend burgemeester Jan Luteijn, die haar kwam mededelen dat het zijne majesteit de koning had behaagd haar te benoemen tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Hier poseert ze samen met haar man en de burgemeester.. © Pix4Profs / Johan Wouters


Lintje voor Annie de Waard-Kuijpers uit Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - Het leek een 'gewone’ parochievergadering, maar voor Annie de Waard-Kuijpers (69) was de verrassing heel groot toen plotseling Jan Luteijn Gertrudisstaete kwam binnen stappen, de waarnemend burgemeester van Geertruidenberg. 

Hij bracht een lintje mee: een koninklijke onderscheiding voor de vrouw die met haar vele vrijwlligersactiviteiten niet meer is weg te denken uit de Gertrudisparochie aan de Venestraat. 

Van bestuurslid, het bijhouden van de administratie, lid en organisator van het kerkkoor St. cecilia,  tot het regelen van de rommelmarkt, vraagbaak en schoonmaak. Annie de Waard is, doet of deed het allemaal. Ook bij voetbal Right-Oh en muziekvereniging Apollo verleende zij hand- en spandiensten. 

Daarnaast is zij nog actief als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand bij de gemeente Geertruidenberg. Een memorabele inzet voor de gemeenschap, sprak Jan Luteijn, die haar de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau opspeldde.