Leraar Danny geeft digitaal les aan zijn klas van De Bolster in Gilze via het programma Zoom. Via Zoom en Google Class kunnen de docenten met de leerlingen een dagprogramma draaien.
Volledig scherm
PREMIUM
Leraar Danny geeft digitaal les aan zijn klas van De Bolster in Gilze via het programma Zoom. Via Zoom en Google Class kunnen de docenten met de leerlingen een dagprogramma draaien. © Jeroen Sterk

Boze schooldirecteur is klaar met wethouder Gilze en Rijen, ook politieke fracties boos: ‘Onbestaanbaar!’

RIJEN - Directeur/bestuurder Niels Brans van Stichting Nuwelijn weigert nog te praten met onderwijswethouder Aletta van der Veen van Gilze en Rijen en haar hoogste ambtenaar. De schoolbestuurder vindt het optreden van de wethouder in de coronacrisis de druppel. De PvdA-fractie heeft vragen gesteld. Ook D66 en GGR zijn verontrust. 

In een pittige brief aan de gemeenteraad schrijft Niels Brans dat álle onderwijsorganisaties in de gemeente zich ‘enorm storen aan het (niet) optreden en gebrek aan belangstelling van de wethouder’.  ,,Pas na anderhalve week heeft zij een mailtje gestuurd, nadat ik daar een opmerking over had gemaakt in een brief aan de ouders”, zegt hij in een toelichting.