Volledig scherm
© Google Maps

Boze flatbewoners Oosterhout spannen kort geding aan tegen Thuisvester over woningkwaliteit

OOSTERHOUT - Een groep flatbewoners in Oosterhout vindt de kwaliteit van hun woningen aan de Dr. Janssenslaan zo onder de maat dat ze een kort geding willen aanspannen tegen woningcorporatie Thuisvester.

Shahir Eshaqzai, een van de initiatiefnemers, vindt het leefklimaat in de woningen 'ongezond'. ,,De lucht is vochtig en overal ontstaat schimmel. Veel bewoners maken zich daar zorgen over. Ik ben langs de deuren gegaan en twintig bewoners zijn het met me eens. Dit is geen gezonde leefomgeving. Daarom komen we in actie en gaan juridische stappen zetten."

Het bewonerscollectief met de naam, stichting Burger Autoriteit Huurdersbelangen (BAH), heeft inmiddels ook een Facebookpagina aangemaakt waarop de strijd tegen 'het wanbeleid' van Thuisvester wordt aangekondigd. Voor de juridische kosten vraagt het bewonerscollectief een bijdrage van 150 euro.

Eshaqzai: ,,De bewoners hebben toegezegd mee te betalen. Voor mensen met een uitkering kan het via rechtshulp." Directeur Pierre Hobbelen van Thuisvester 'betreurt het dat er onvrede bij de bewoners is.'

Hobbelen: ,,Wij hebben bij de 210 appartementen herstelactiviteiten gedaan en onderhoud gepleegd. We hebben het idee dat we aan de richtlijnen voldoen, maar we hebben de stem van de mensen goed gehoord. Wij denken dat een deel van de onvrede te wijten is aan onduidelijkheid. Wij sturen alle bewoners deze week een brief en hopen daarmee de onduidelijkheid weg te nemen."