Bouillon en parasols: West-Brabant op scherp vanwege hittegolf

videoWEST-BRABANT - We krijgen deze week te maken met een hittegolf; het kwik tikt naar verwachting de 40 graden aan. Dit leidt tot de nodige maatregelen in West-Brabant. Zo gaat Jeugdland Etten-Leur twee dagen dicht, zorginstellingen halen het hitteprotocol uit de kast. 

Zomerkampen en -activiteiten 

Een uitzonderlijke maatregel voor Jeugdland Etten-Leur: vanwege de hoge temperaturen gaat het terrein woensdag en donderdag dicht. Dit in overleg met de gemeente en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio, vertelt voorzitter Corry Roovers. Tijdens Jeugdland zijn er drie weken buitenactiviteiten, zoals hutten bouwen, knutselen en voetballen. Met jaarlijks duizenden bezoekers.

In de 54 jaar dat Jeugdland bestaat, is het de tweede keer dat de poorten dichtgaan. Vorig jaar was het volgens Roovers ook al twee dagen te warm voor de activiteiten. ,,We kunnen niet de hele dag met zonnebrandcrème in de weer zijn, hebben er geen zicht op of kinderen voldoende drinken. We vinden het heel jammer voor de jeugd, maar willen geen risico nemen.”