Bosbrand is meestal heel erg, maar héél soms is de verjonging van het bos ermee geholpen ...

Soms, héél soms is bosbrand een zegen In Amerika was het lang in de mode om bosbranden gewoon uit te laten razen. Nadat in 1988 een derde van Yellowstone National Park afbrandde waren ze daar wel van genezen. 

Maar een bosbrand kán - met de nadruk op kán - een zegen zijn voor het broodnodige verjongingsproces in een bos, weet boswachter Lex Querelle van Natuurmonumenten. In de Loonse en Drunense Duinen hebben we in de laatste pakweg dertig jaar meerdere branden gehad. En hier is lekker laten branden uiteraard geen optie. Maar ook dan nog blijkt ... de ene bosbrand is de andere niet.

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.