Yvonne van Oosterhout heeft chocoladerepen van koeien uit de eigen boerderij gemaakt, om zo haar vader financieel te ondersteunen. Zo hoopt ze de lage prijs die hij voor de melk krijgt te compenseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne van Oosterhout heeft chocoladerepen van koeien uit de eigen boerderij gemaakt, om zo haar vader financieel te ondersteunen. Zo hoopt ze de lage prijs die hij voor de melk krijgt te compenseren. © Pix4Profs/René Schotanus

Boerendochter Yvonne (23) ontwikkelt een eerlijke chocoladereep: ‘Alles lokaal, met oog voor de boer’

WAGENBERG - Ze wil lokale boeren helpen in hun proces naar verduurzaming. En dat alles met chocolade. Met de repen van ‘Fair to Dutch Farmers’ heeft Yvonne van Oosterhout (23) een duidelijke missie: ,,Boeren steunen in deze moeilijke tijden, want veel boeren doen het wél heel goed.”

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.