Volledig scherm
Boerenbond overvallen in Waalwijk. © Erik Haverhals

Boerenbond in Waalwijk overvallen door twee agressieve mannen met bivakmutsen, politiehelikopters zoeken daders

WAALWIJK - De Boerenbond in Waalwijk is overvallen rond 20.20 uur door twee mannen. Een van hen heeft het personeel met een 'slagwapen' bedreigd. Ze zijn gevlucht in een auto, de politie zoekt naar hen met twee politiehelikopters. 

Een van de overvallers dreigde het personeel van de tuinwinkel met een slagvoorwerp toen hij binnenkwam. Zij droegen daarbij donkere kleding en bivakmutsen. Of zij iets hebben buitgemaakt is nog niet bekend. 

Een politiehelikopter cirkelt boven het gebied op zoek naar de twee mannen. Vermoedelijk zijn zij in een donkere vluchtauto in de richting van de Gamma gereden. Een andere heli cirkelt boven de N261, wat mogelijk hun vluchtroute is. 

De politie meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.