Volledig scherm
PREMIUM
Een blokhutboot is van alle gemakken voorzien. © blokhutboot.nl

Blokhutboot is een varend paradijsje op het water

Met een blokhut varen door de Biesbosch. Het is deze zomer een regelrechte hit. Bezoekers van het natuurgebied kijken soms verbaasd op als ze vakantiegangers voorbij zien dobberen met hun hut.

Glenn Cornelissen (28) heeft over klandizie niet te klagen met zijn bedrijfje Blokhutboot.nl: ,,De mooie zomer heeft er voor gezorgd dat we continu volgeboekt waren. En ook de komende twee maanden zitten we vol. Het is het vierde seizoen dat we hiermee professioneel bezig zijn. Het afgelopen jaar hebben we de vloot uitgebreid van vijf naar vijftien boten. Die bouwen we zelf op onze eigen werf in Heerewaarden, net over de Maas in Gelderland. Daar bouwen we van oudsher luxe jachten. Dit is er als aardigheidje bijgekomen. Inmiddels is het een serieuze aparte bedrijfstak.''

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.