Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van basisschool De Grienden in Lage Zwaluwe planten bloembollen bij het monument van de liniecrossers © BN DeStem

‘Bloembollen planten is leuker dan taalles’ in Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE – ‘Puntjes naar de bovenkant’. Duizenden bloembollen werden woensdagochtend geplant bij het monument van de liniecrossers aan de oever van de Amer in Lage Zwaluwe. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Grienden worden op deze manier betrokken bij de herdenking van de liniecrossers.

,,Betrokkenheid bij het monument vergroten, dat is een doel van Stichting Verzetsgroep de Liniecrossers”, aldus Piet Meeuwissen (70) uit Lage Zwaluwe. Als voorzitter van de stichting coördineert hij de jaarlijkse adoptie overdacht van het monument. Zo hoopt hij dat de herdenking van de verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog in leven blijft.

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.