Volledig scherm
© Thinkstock

Blijverslening Gilze en Rijen krijgt raadsbrede steun

GILZE EN RIJEN - Inwoners van Gilze en Rijen kunnen vanaf 1 januari een beroep doen op een blijverslening. Met dit geld kunnen eigenaren-bewoners hun huis aanpassen zodat ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het gaat om een bedrag van 2.500 tot maximaal 50.000 euro.

In de raadsvergadering gisteravond was er brede steun voor het voorstel. In de commissievergadering veertien dagen geleden waren nog heel wat kritische vragen, maar met enkele aanpassingen was alles duidelijk.

De komende maanden start de gemeente een informatieoffensief voor de regeling, waarvoor in 2017 een half miljoen euro opzij wordt gezet. Naast folders en publicaties, worden daarvoor ook huisartsen en wijkverpleegkundigen ingezet.

Overigens wordt het geldbedrag niet handje-contantje overhandigd, maar via facturen rechtstreeks aan de aannemer of leverancier vergoed.

Om voor de lening in aanmerking te komen moet de aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld zeker al twee jaar in de woning wonen en er moet genoeg overwaarde zijn.

Lees dinsdag meer over de blijverslening in BN DeStem