Volledig scherm
Dick Bisschop (midden).

Bisschop stopt als fractievoorzitter PvdA Oosterhout

OOSTERHOUT - Dick Bisschop legt het fractievoorzitterschap van de PvdA in de Oosterhoutse gemeenteraad neer. "Ik ben beschadigd door alle interne aanvallen.

Ik heb eelt op mijn ziel, maar het is niet in het belang van de partij als ik aanblijf", zo zegt hij. Tijdens de ledenvergadering, vanavond in Pondok Makan Yati (voorheen StadsCafé) aan de Heuvel, zal bekend worden wie hem opvolgt.

Bisschop kreeg in de aanloop naar deze vergadering samen met wethouder Carla Bode flinke kritiek van zes PvdA-leden. Ze zouden beiden niet goed functioneren, Bisschop zou te weinig aanwezig zijn bij vergaderingen en onfatsoenlijke omgangsvormen hanteren. "Dat laatste is een bizar verwijt", zegt hij. "Ik ben negen jaar fractievoorzitter geweest en vijf jaar vicevoorzitter van de raad. Dat zou toch niet kunnen als ik onfatsoenlijk zou zijn? Ik wens daarop niet geattaqueerd te worden."

Bisschop wordt door het zestal veelvuldig verzuim bij de vergaderingen aangewreven. In 2011 was hij eenmaal afwezig, in 2012 tot nu toe viermaal. "Dit verwijt is illustratief voor de manier waarop ik word aangevallen."