Volledig scherm
Stadsmanager Stefan van Aarle. © ron magielse / pix4profs

Binnenstadsmanager Oosterhout vertrekt: ‘Tijd om stokje over te dragen‘

OOSTERHOUT - Stefan van Aarle stopt als binnenstadsmanager in Oosterhout. Hij kondigde zijn vertrek zaterdag aan bij de ORTS. Begin augustus stopt hij, na drie jaar. ,,Ik ben een bouwer en vaak ergens twee tot vier jaar actief.  Het is tijd om het stokje over te dragen”, verklaart Van Aarle. 

Daarnaast wijst hij op het optuigen van de nieuwe BIZ, bedrijfsinvesteringszone in het centrum. Daarbij betalen ondernemers aan een collectief fonds voor voorzieningen en evenementen. ,,Iemand anders moet de kar gaan trekken. De BIZ mag wel ambitieuzer, dus dat betekent dat er meer middelen moeten komen.” De gemeente draagt bij aan de BIZ in de binnenstad. ,,In tijden van bezuinigingen mag hier absoluut niet op bespaard worden.”

Van Aarle heeft zijn onderneming Stadskracht, waarbij hij zich richt op advies voor centrumgebieden en retail. ,,Ik ben ook ondernemer en moet met mijn eigen bedrijf door.”

De stadsmanager maakte de afgelopen jaren grote ontwikkelingen mee. Zo heeft de gemeente Oosterhout een duidelijke koers: meer wonen en minder winkels in de binnenstad. Daarnaast zijn er pogingen gedaan om het centrum bruisend te maken met meer evenementen, zoals Black Friday. ,,Toen ik hier kwam, was het een rommeltje. Er was geen koers, geen visie, geen beleid. De transformatie moet zo snel mogelijk gaan. Dat is ontzettend belangrijk.” Van Aarle vindt dat in Oosterhout ‘ieder weekend iets te doen moet zijn‘. ,,Het is zaak om heel frequent dingen te organiseren.”