Volledig scherm
De 'geparkeerde auto'. © SSiB

Bijzondere vondst in Oosterhout: auto strandt in natuurgebied

OOSTERHOUT - Je auto ‘parkeren' in een prachtig natuurgebied: hoe bestaat het? Een handhaver van Samen Sterk in Brabant (SSiB), die een oogje in het zeil houdt, trof woensdagmiddag in Oosterhout een ‘verdwaalde’ auto aan.

De handhaver trof de auto, die vast in het zand zat, onbeheerd aan. Door middel van kentekenregistratie wist SSiB de eigenaar van de auto te achterhalen, laat woordvoerder Sabrina Gijsen weten. Via de meldkamer werd het telefoonnummer van de eigenaar opgesnord. Die verklaarde later, bij aankomst, dat de auto daar onbewust vast kwam te zitten: de bestuurder wilde het bos in rijden, maar kwam na verloop van tijd niet meer verder.

Het kwam de automobilist op een proces-verbaal van 104 euro te staan. Het is immers niet toegestaan om het gebied met een motorvoertuig te betreden. Ook moest de eigenaar op eigen kosten een sleepwagen regelen.

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.